Od 1.1.2023. cijene za nove pretplatnike će porasti do 15%. Cijena postojećim pretplatnicima ostaje zauvijek nepromijenjena!

Bez obzira spadate li u skupinu onih koji mjesecima unaprijed osluškuju i planiraju božićne poklone ili kupovinu ostavljate improvizaciji u zadnji tren, uvijek se desi da neke sitnice ostanu za sami kraj.

Dobra vijest je da još uvijek imate vremena za pripremu genijalnih poklona!

Blagdani često znaju biti stresni zbog strke oko shoppinga, priprema, dekoriranja. Nažalost, većina dekoracija i poklona koje kupujemo koriste se jednom i završe u otpadu. Uglavnom su proizvedeni od plastike što dodatno pogoršava situaciju.
Božićno vrijeme ne mora biti teret okolišu. Uz malo kreativnosti, pokloni mogu biti itekako održivi, korisni i cjenovno prihvatljivi.

Budite kreativni kod umatanja poklona. Možete iskoristiti razne vrste špage, konopa, ostataka ukrasnih papira te stare kartonske kutije obložene papirom.

7 Ideja za održive poklone koji se pamte!


Donosimo nekoliko ekoloških ideja za poklone koji će se svidjeti svim uzrastima. Obećajemo da će zadovoljiti i one najzahtjevnije.

1. Karte za kino ili kazalište

Pokloniti svojim voljenima iskustvo koje će podijeliti s vama donosi puno veću vrijednost od fizičkog poklona. Trenuci provedeni zajedno ne mogu se zamijeniti i zauvijek ostaju u sjećanju. Razmislite o osobi kojoj poklanjate i sjetite se što voli. Izbor je velik, od klasičnih baleta, drama, animiranih filmova, akcija sa super junacima – sigurno ćete pronaći idealnu opciju.

2. Ulov s buvljaka

Prosinac je prepun humanitarnih buvljaka gdje se razmjenjuju ili kupuju rabljene stvari. Možete pronaći unikatne vintage ukrase za dom, posudu za voće ili cool modni dodatak. Takvi pokloni sigurno će se istaknuti među svim onim komercijalnima. Pružite priliku starom komadu i dajte mu novo moderno ruho.

3. Paket lokalnog proizvođača hrane

Tko bi ikad odbio paket domaće hrane? Istražite OPG-ove u blizini i pogledajte ponudu paketa za blagdane. Jedan od super ideja je Dalmat Food koji kreira tematske pakete s lokalnim proizvodima iz Dalmacije. Osim odličnog poklona, podržali ste lokalne ljude koji s ljubavlju proizvode domaću hranu. 

4. Članarina u teretani

Zašto ne biste potaknuli voljenu osobu na pozitivnu promjenu u novoj godini. Uplatom članarine u teretani motivirate na korak prema zdravijem životu. Svima je poznato koliko fizička aktivnost pridonosi zdravlju. Možete se pridružiti vježbanju u paru te spojiti zabavu, druženje i zdravlje u jedno.

5. Prirodna kozmetika

Kozmetički proizvodi od lokalnih proizvođača svima nam koriste. Izaberite one pakirane u održivu ambalažu te spravljene od prirodnih sastojaka koji su zdravi za kožu i za okoliš. 

6. Domaći kolačići

Malo zabave i brušenje vještina u kuhinji može rezultirati sjajnim kolačićima! Čak i ako ne ispadnu kao na slici iz recepta, sigurni smo kako će osoba kojoj poklanjate cijeniti vaš trud. Kolačiće možete spakirati u kartonsku kutiju obloženu ukrasnim papirom te papirom za pečenje kao podlogom ili u staklenke koje možete dodatno ukrasiti vrpcom i detaljima.

7. Moja Zubna pretplata na četkice

Zubna četkica predmet je koji se koristi svaki dan u svakom domaćinstvu. Kupnjom pretplate na bambus četkice, motivirate drage osobe da osvjeste koliko je plastika štetna te da svakodnevne predmete krenu zamijenjivati održivim materijalima. Osim što ste ih rješili brige oko kupovine četkice, svaki put kada im nova stigne u poštanski sandučić sjetit će se upravo vas! Time ste rastegnuli božićni poklon na cijelu godinu.

Pretplata na Moja Zubna bambus četkice iznova će iznenaditi svaki put kada stigne u poštanski sandučić.

Nadam se da ćete iskoristiti neke od savjeta te da ćete prije kupovine promisliti o održivosti. Najbitniji savjet od svega je da se opustite. Na kraju krajeva, vrijeme s voljenima najbolji je poklon! Provedite svoje trenutke na najbolji mogući način!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)